Leesavonden 2018/2019

In-Essens
Gepubliceerd door Marjolijn Stellingwerf-Baljeu10 mei

Vanaf woensdag 5 september start In-essens met het bestuderen en bespreken van delen uit het boek Her-inneren, geschreven door Steve Rother.
In dit boek toont Rother ons een weg naar hogere waarheden die onze denkpatronen en de manier waarop we naar onszelf kijken zullen veranderen.
Om de week zal er op woensdagavond een bijeenkomst plaatsvinden (inloop 19.30, start 19.45 uur tot ongeveer 21.15 uur) waarbij een aantal stukken uit dit boek doorgenomen zullen worden. Dit zal bestaan uit een serie avonden. Elke avond bestaat uit een korte Tai Chi oefening, een meditatie en een bespreking. Er is alle gelegenheid om je eigen ervaring of beleving te delen.
Er staat koffie, thee en een versnapering klaar. Voor deze avonden wordt een prijs van €10,00 gevraagd. Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen dus vol is vol. Geef je snel op door een mail te sturen naar: marjolijn@in-essens.nl.

Hieronder een aantal reacties van vorige deelnemers;

• Toen Marjolijn de leesavonden voorstelde was ik een beetje huiverig. Niet omdat een leesavond met Marjolijn en anderen mij niet gezellig leek maar puur en alleen omdat ik nooit iemand ben geweest die graag meedoet aan groepsactiviteiten. De ‘angst’ om te worden afgewezen is bij mij heel lang heel groot geweest. Maar goed, Marjolijn stelde het voor en ik dacht, ok, nu is de tijd aangebroken om wel een keer iets te proberen. Ik moet mij niet meer door mijn ‘angst’ laten leiden. Als ik het de eerste avond niet leuk vind, dan hoef ik niet een tweede keer te gaan.

Al gauw brak de eerste avond aan en ik werd enorm verrast. De groep voelde als thuiskomen voor mij. Een heerlijk groepje dames die warm en lief waren en bij wie ik mij welkom voelde en, nog belangrijker, bij wie ik gewoon mijzelf kon zijn. Wat een heerlijk gevoel. Iedereen was heel open en al gauw werd het een heel hecht groepje.

Elke leesavond zijn wij begonnen met tai-Chi en mediteren. De meditaties waren heel bijzonder. Marjolijn bedacht zij allemaal zelf en elke meditatie was van toepassing op het hoofdstuk dat wij op de betreffende avond gingen lezen. Zo begonnen wij elke avond op een heerlijk zen manier. Na het mediteren zijn wij begonnen met lezen. Het boek dat wij hebben gelezen had ik toevallig al eerder gekocht – op aanraden van iemand anders – maar ik vond het nogal een moeilijk boek om te lezen en had ik het dus al heel gauw weg gelegd omdat ik er maar niet doorheen kwam. In de groep ging dat veel makkelijker. Als ik iets niet begreep werd het rustig uitgelegd en deelden wij allemaal onze eigen meningen en ervaringen met elkaar. Zo werd het boek alleen nog maar interessanter omdat je alles van verschillende perspectieven kon bekijken. Je mag altijd vragen stellen, altijd je ervaringen delen. Die avonden zijn zo enorm leerzaam geweest. Niet alleen over het boek maar gewoon over het leven op zich en over de verschillende kijken van verschillende dames op eigenlijk van alles. Lief en leed deelden wij op die avonden met elkaar.

Nu zijn wij maanden verder en kan ik mijn leven bijna niet meer voorstellen zonder dit heerlijk leesgroepje. Meedoen aan deze leesavonden was echter een van de beste – en vooral meest positieve – stappen die ik ooit heb gezet. Ik ben Marjolijn zeer dankbaar voor alle tijd, energie en liefde die zij er in heeft gestopt en voor het organiseren van deze super leuke en leerzame avonden. Mocht je twijfelen of je wel of niet moet meedoen dan is mijn advies, gewoon doen. Er gaat dan een hele wereld voor je open en het is ook nog eens een hele mooie wereld! Ik ben zo ontzettend blij dat ik hieraan mee heb gedaan.

• De woensdagavond om de week is voor mij een stukje ontspanning. We lezen samen het boek “her-inneren” voor mij betekend dit op zoek naar je “innerlijke” ik. Marjolijn leest het boek voor en wij lezen mee wat heel fijn is omdat je zo met z’n allen de tekst goed kunt begrijpen en bespreken. We beginnen met een Thai Chi oefening waardoor je lekker “in” de avond komt. Daarna gaan we mediteren op stem van Marjolijn en haar zelf geschreven meditaties die speciaal gemaakt is voor die avond, met inhoud van de tekst van het boek. Deze meditatie is heel ontspannend en fijn. Ieder zweeft op zijn eigen wolk met zijn eigen beelden wat we daarna ook weer met elkaar delen. De band die hierdoor ontstaat met de groep is heel liefdevol en fijn! Het is eigenlijk even stilstaan bij de oorsprong van het leven en de liefde die we met elkaar voelen, binnen laten komen. Super fijn dus en relaxed!

• De avonden waren gezellig. Veel “oh ja” momenten. Veilig om te vragen of zeggen wat ik dacht of voelde zonder dat ik bang was dat het gek was of zo. Gegroeid in mijn Ik, mijn zelfvertrouwen en mijn zesde zintuig. Ik kwam er vol energie vandaan. Vrolijk met een rijk gevoel. Zeker een verrijking in mijn leven.

Geplaatst op 24 juni 2018 door Marjolijn Stellingwerf-Baljeu
Categorie: algemeen
Geen reacties

Geef een reactie